2019. Rovinj

Događanja

17. – 18.10.2019. Konferencija Arhitektonske pustolovine – Nova mjesta i investicije

Druga po redu Konferencija namijenjena arhitektima i dizajnerima interijera o održivoj gradnji i uređenju hotelskih i drugih turističkih objekata održava se u Rovinju 17. i 18. listopada 2019. godine. U dva dana Konferencije, sudionici će imati priliku upoznati svjetski poznate arhitekte i stručnjake koji će im prenijeti svoja iskustva i oduševljenje stvaranja novih prostora.

Konferencija se održava u okviru najvećeg sajma u regiji posvećenog uređenju turističkih objekata, Design District, koji okuplja više od sto renomiranih brandova iz područja namještaja i opreme za unutrašnje i vanjske prostore. Adresa održavanja je kultno mjesto stvoreno za posebna događanja: prostor stare tvornice u srcu Rovinja.

Teme, ciljevi i predavači Konferencije

Teme su vezane uz održivo građenje i opremanje turističkih objekata, nove materijale i oblike, a poseban je naglasak stavljen na genijalne projekte koje publika možda neće vidjeti uživo jer je svakodnevne obveze drže daleko od njih. Velika imena arhitekture i dizajna pravi su izazov za struku jer će imati prilike uživo čuti, iz prve ruke, o hrabrim i neobičnim arhitektonskim poduhvatima koji izlaze iz okvira i prkose općepoznatim zakonima, obilježjima i izričajima.

Cilj Konferencije je prenijeti auditorij na sva ona mjesta i u sva ona vremena u kojima neće imati prilike boraviti te potaknuti drukčije razmišljanje u projektiranju, razmišljanje koje jamči održivost i ljepotu prostora za čovjeka. Posebno zanimljivo će biti poslušati trendove u investicijama, pregled regionalnih potencijala u kojima se kroz kratko vrijeme očekuje iznimno povećanje gradnje.

Nizozemska

www.unstudio.com

Merceddes-Benz Museum
Quatar Integrated Railway Project
Hardt Hyperloop

 

“Cultural sustainability, health and innovation in luxury hospitality: How to implement local qualities, international comfort and highly sensory experience in hotels and resorts from the Black Sea to the Yellow Sea.”

www.atelier-oi.ch

Serpentine table for Louis Vuitton
Le Gemme for Bulgari
Hive for B & B Italia

 

“Transdisciplinary philosophie & holistic solutions for hospitality”

www.era.com.hr

Chogogo resort, Caribien
Canopy by Hilton, Zagreb
Maris school

 

“Eco labeling – choice for the new Standard”

Nagrade „Ekonomski analitičar godine“ –2013., 2015. i 2017. godine

Katedra za menađment i marketing, Edward Bernays University college

Investments in region – challenges and opportunities

Zaha Hadid Architects

www.zaha-hadid.com

Heydar Aliyev centar
MAXXI
BMW central building

“Design Driven Innovation”with particular focus on Hotel, Interiors and Innovative Design
“Code-structed Skins. Interdisciplinary Design Research – Fashion and Interior Architecture

Claudio Silvestrin Architects

www.claudiosilvestrin.com

Museum of Contemporary Art, Torino
Kayne West loft
Giorgio Armani stores

The venerate nature or the venerate technology: this is the question.

Italian Chair District

www.italian-chair-district.it

„Contract system from Friuli Venezia Giulia – take a sit with nature“

19.10.2019. Forum: Komunikacija u turizmu – koraci za uspjeh

Organizator: Hrvatski interijeri u okviru sajma namještaja za turizam, Design District
Mjesto održavanja: Rovinj, prostor stare tvornice, hala 5, konferencijska dvorana
Ciljana publika: hotelijeri, iznajmljivači, turistički djelatnici

O Forumu

Riječ, pogled, osmjeh, udobna sofa, mirisni ručnici, namještaj s potpisom – sve su to načini komuniciranja s gostom koji traži poštovanje, pečat destinacije i nezaboravan odmor.

Hrvatska ima manjak hotela i općenito manjak turističkih objekata koji „pričaju priče“ stoga treba ohrabrivati iznajmljivače da postanu hrabri, da postanu (mali) hotelijeri. Hoteli koji su danas u trendu su štedljivi, ekološki i orijentirani na pružanje inovativnih usluga i mogućnosti urbanom gostu s kojim treba uspostaviti dobar odnos. Svijet se vraća prirodnim materijalima, očuvanju okoliša, izvornim jelima, iskonskim postavkama. Zato treba znati da je s gostima  najvažnije iskreno i otvoreno komunicirati, pokazujući da su nam bitni, dobrodošli,  da želimo da se vrate i da nam je stalo do njihovog mišljenja.

Ako će čuti pozdrav na svom jeziku, vidjeti ozaren pogled i zaspati u udobnom  krevetu – već smo napravili pola posla. A ako će, po povratku kući napisati dobru recenziju, preporučiti svojim prijateljima da i oni počaste sva osjetila u vašem objektu, postali ste jedan od onih koji domaći turizam postavlja među najbolje.

Ovogodišnji je Forum edukacija za sve nas – kako dobro komunicirati i pritom poslati poruku dobrodošlice, na razne načine: oči u oči, on-line, interijerom, luksuzom, ekologijom – svime što je dobro za čovjeka, za našeg gosta. Kakav hotel izgraditi, a ne potrošiti previše, ali niti škrtariti jer se to odmah vidi, na koji način doći do financijske podrške  – ukratko kako dalje – bolje, a jednostavnije.

 

„Komuniciramo sa svojom okolinom 24 sata na dan. Položajem u kojem spavamo, načinom na koji se budimo, pogledom, izrazom lica, držanjem, načinom hoda, ophođenjem, bojom i oblikom odjeće, nakitom sjajnim i glomaznim ili decentnim, uređenjem prostora, glomaznim i pretjerano ukrašenim namještajem ili skandinavskim minimalizmom, sve to govori nešto o nama… čak ni mjesto koje odabiremo za stolom nije slučajno – svakim svojim pokretom, smiješkom i slikom na zidu nešto izražavamo. Dajemo nešto do znanja, čak i kada šutimo i ne odgovaramo na postavljeno pitanje. Ne možemo ne komunicirati… Ima li komunikacija veze s turizmom i dizajnom?“

Antonio Vlahov, stručnjak za obiteljski smještaj, „Dobrom komunikacijom do uspješne turističke priče“

Damir Novotny, ekonomski analitičar, „Koji oblici turizma i koje dodane vrijednosti turističke ponude stvaraju dobre ekonomske rezultate?“

Alex Tessin, komunikacijska trenerica i prevoditeljica za njemački engleski, slovenski i hrvatski jezik, „Kako prostor komunicira s turizmom?“

Robert Stepančić,izvršni direktor Privredna banka Zagreb, „Bankarski pogled na turizam“

Tatjana Kos, direktorica Sajma Design District, „Interijer turističkog objekta – što poručuje i kako  može povećati popunjenost?“

Stijepo Vezilić,  Direct booker, „Želite li postati uspješan iznajmljivač?“

Bruno Glavan, Nivago, „Digitalni marketing – moćno sredstvo komuniciranja s gostima“

Tina Durašić,PBIRO, „Mogućnosti i prilike razvoja turizma uz sredstva iz EU fondova“

Sudionici okruglog stola su poznata imena iz hrvatskog turizma i televizije, turistički radnici, predstavnici pružatelja usluga i gosti kao predstavnici skupine koja konzumira njihove usluge. Želimo čuti mišljenje svih koji u tome sudjeluju i doznati jesmo li gostoljubiv narod, a ako to nismo – zašto nismo. 

Voditeljica: Alex Tessin

Svatko se već našao u situaciji da su ga turistički radnici zadivili svojom uslugom, znanjem i vještinom, kao i u situaciji kada su isti puno toga učinili krivo, bili neuslužni i bahati. Zašto smo nekada spremni oprostiti i tolerirati neprimjereno ponašanje kao ljudski faktor i reći ‘da se može svakome dogoditi’, a zašto nekada takvu osobu ili incident okarakteriziramo kao neprofesionalno ponašanje i bezobrazluk? O čemu ovisi hoćemo li se žaliti ili zaboraviti što se dogodilo? Koji su čimbenici odgovorni za naše zadovoljstvo i nezadovoljstvo? Sam recepcionar, parking, lobby, konobar, plaža, hrana, namještaj? Ili nešto sasvim drugo? Što je pokretač toga da se naš gost osjeća dobro, sretno i zadovoljno i da se jednog dana vrati?

20.10.2019. Radionica Design Like a PRO

UČILIŠTE PROFOKUS poziva na radionicu dizajna interijera!

Uz pomoć vrhunskih mentora sudionici će dizajnirati prostor, naučiti kako postaviti boje u prostoru i kako pravilno odabrati namještaj.
Radionica je u trajanju od 3 sata, sav materijal za radionicu je osiguran, a sudjelovanje je besplatno.

Breakfast with millennials

Svaki dan u vremenu od 9:15 – 10:00 doručak s millennijcima (ili samo kavica) na njihovom izlagačkog prostoru i upoznavanje mladih kreativava i njihovih ideja. Te ideje bi mogle već iduće godine postati dio proizvodnog programa nekog od izlagača…