2019. Dubrovnik

Događanja

 

22. – 23.11.2019. Konferencija Arhitektonske pustolovine – Nova mjesta i investicije

Konferencija namijenjena arhitektima i dizajnerima interijera o održivoj gradnji i  uređenju hotelskih i drugih turističkih objekata održava se u Dubrovniku 22. i 23. studenog. U dva dana Konferencije, sudionici će imati priliku upoznati svjetski poznate arhitekte koji će im prenijeti svoja iskustva i oduševljenje stvaranja novih prostora.

Konferencija se održava u okviru najvećeg sajma u regiji posvećenog uređenju turističkih objekata, Design District Exclusive, koji okuplja više od sto renomiranih brandova iz područja namještaja i opreme za unutrašnje i vanjske prostore. Adresa održavanja je predivni Dubrovnik, hotel Valamar Lacroma.

 

Teme, ciljevi i predavači Konferencije

Teme su vezane uz održivo građenje i opremanje turističkih objekata, nove materijale i oblike, a poseban je naglasak stavljen na genijalne projekte koje publika možda neće vidjeti uživo jer je svakodnevne obveze drže daleko od njih. Velika imena arhitekture i dizajna pravi su izazov za struku jer  će imati prilike uživo čuti, iz prve ruke, o hrabrim i neobičnim arhitektonskim poduhvatima koji izlaze iz okvira i prkose općepoznatim zakonima, obilježjima i izričajima. Cilj Konferencije je prenijeti auditorij na sva ona mjesta i u sva ona vremena u kojima neće imati prilike boraviti te potaknuti drukčije razmišljanje u projektiranju, razmišljanje koje jamči održivost i ljepotu prostora za čovjeka.

www.zaha-hadid.com

Heydar Aliyev centar
MAXXI
BMW central building

“Design Driven Innovation”

www.zaha-hadid.com

Heydar Aliyev centar
MAXXI
BMW central building

radionica: „Code-structed Skins. Interdisciplinary Design Research – Fashion and Interior Architecture“

www.unstudio.com

Merceddes-Benz Museum
Quatar Integrated Railway Project
Hardt Hyperloop

 

“Cultural sustainability, health and innovation in luxury hospitality: How to implement local qualities, international comfort and highly sensory experience in hotels and resorts from the Black Sea to the Yellow Sea.”

Architectural Hero

“Projects as works of art”  the unthinkable world of Simone Micheli Architect

„Investments in region – challenges and opportunities“

www.era.com.hr

Chogogo resort, Caribien
Canopy by Hilton, Zagreb
Maris school

 

“Eco labeling – choice for the new Standard”

21.11.2019. Dani obiteljskog smještaja – DOBS 2019

Dani obiteljskog smještaja 2019. namijenjeni su vlasnicima obiteljskog smještaja, ali i svima ostalima koji su dio turističke industrije.

U okviru Dana obiteljskog smještaja predstavljaju se najnovije tehnologije koje u svom poslovanju mogu koristiti vlasnici apartmana, vila i kuća za odmor. Gosti iz svijeta turizma prenose vlastita iskustva o tome kako uspješno voditi turističke objekte i koristiti sve benefite tehnološkog razvoja izbjegavajući birokratske zavrzlame.

Osim toga, predstavljaju se iznimno zanimljivi projekti kao što su: pametne brave, online naplata smještaja i Channel manager tehnologija – sinkronizacija kalendara – sve što maksimalno olakšava poslovanje i donosi više dobiti iznajmljivačima.

Posebno zanimljive su marketing radionice – oglašavanje na Google i Facebooku – koje se uobičajeno plaćaju, no organizator se pobrinuo da su i one za sve sudionike – besplatne.

U današnje vrijeme web stranice nisu tu da bi ih samo imali, već su da bi osim prezentacije naših smještajnih jedinca i sa njima zaradili. Zašto plaćati ponekad i do 20% od cijene smještaja, kada danas to sve možete i sami raditi. Kako? Jednostavno, u svega 3 klika! Na samoj prezentaciji ćemo objasniti kako zapravo privući gosta i zaraditi sa web stranicom. Osim toga predstaviti ćemo i alate koji omogućuju takve stranice te ćemo prikazati procese online naplate usluge smještaja.

myRent

Svaka generacija gostiju sa sobom donosi određeni novitet. Na primjer, danas većina gostiju rezervira svoj smještaj putem neke online booking platforme. Nove generacije gostiju osim online rezervacija očekuju, ali i traže one apartmane koji imaju pametne brave i koji im omogućuju neometani ulazak u apartman. Ne žele voditi brigu o tome kada će doći, žele imati slobodu dolaska i odlaska i zato baš takvi gosti upravo traže apartmane sa pametnim bravama i u velikoj većini slučajeva spremni su platiti više. Sustavi  pametnih brava  predmet su naše prezentacije na kojoj ćemo primjerima pokazati kako je jednostavno i lagano koristiti pametne brave u turizmu.

Mario Kovačević, myRent

Za razliku od običnih apartmana, klijenti koji traže luksuzni smještaj su znatno zahtjevniji te očekuju osobni kontakt i puno pažnje. Takav smještaj nije dovoljno samo staviti na neki web sa par slika, već je puno faktora koje si moraju ispuniti kako bi bili uspješni u iznajmljivanju luksuznog smještaja. Kako oglasiti i kako raditi sa luksuznim smještajem pričat će nam VipHolidayBooker, jedna od naj uspješnih turističkih agencija u Dalmaciji. Iz prve ruke čuti  ćemo njihova iskustva i korisne savjete direktno iz prakse. Najbolji način za unaprijediti svoje poslovanje je poslušati najboljeg!

Darijo Šarić, CEO VipHolidayBooker

Najam objekata u turizmu danas je  nemoguć bez tehnologije Channel managera – myRent je jedna  od vodećih tvrtki u Hrvatskoj koja ima rješenja u predmetnoj tehnologiji. U tri godine, povezali smo preko 150 booking portala te osiguravamo sinkronizaciju kalendara za preko 10. 000 apartmana. Kako to sve radi, kako se povezuju apartmani, kako se definira cijena, kako se blokiraju dani ali i ostale mogućnosti kao što su web stranice, online naplata, izdavanje računa su teme naše prezentacije. Jednostavno, provjerite zašto profesionalci rade sa myRent tehnologijom, te zašto je myRent jedan od vodećih Channel managera.

myRent

Na ovoj radionici ćemo objasniti kako reklamirati Vaše smještajne objekte preko Google-a. Ne jednom realnom primjerimo ćemo objasniti kako se rade tekstualni i banner oglasi, a napraviti ćemo i jedan video oglas. Uz oglase, naučiti ćemo Vas kako i na koji način ispravno odrediti  ciljanu publiku. Samu radionicu ćemo završiti sa najboljim primjerima iz prakse sa naglaskom na turistički sektor te kako pratiti uspješno Google kampanje.

Filip Šinko Moradini (Elevate)

Na Facebook radionici, objasniti ćemo distinkciju između vođenja i oglašavanja na Facebooku. Predstaviti ćemo najbolje prakse objavljivanja te tips & tricks kao što su vrijeme objavljivanja, dužina objava, naglasak na vizualni sadržaj. Dio naše radionice posvetili smo vođenju turističkih Facebook profila (što i kako). Ukratko će se objasniti mogućnosti plaćenog oglašavanja na Facebooku (publike, vrste oglasa, metrike i ciljevi).

Olivia Slade Šilović & Lucija Vita Hanžić (Elevate)