Vijesti iz industrije

Opremanje hotela, vila, apartmana i kuća za odmor nikada nije bilo jednostavnije – renomirani hrvatski proizvođač namještaja ERA grupa ima u ponudi mogućnost najma namještaja i opreme. Već dugi niz godina ovaj domaći brend posjeduje eko markicu ERA eco label koja jamči da je namještaja i oprema interijera dugotrajna i izrađena u skladu sa strogim ekološkim pravilima. To je bio i razlog što je osmišljen koncept najma namještaja kako bi se turističkim i drugim poslovnim objektima omogućila jednostavnija nabava vrhunskog, kvalitetnog namještaja.

„Željeli smo da u turističkim i drugim poslovnim objektima u Hrvatskoj bude kvalitetan i zdrav namještaj te da ti prostori budu ugodni za boravak ljudi. U investicijskim projektima, najčešće je slučaj da se sredstva potroše do trenutka kada se nabavlja namještaj i oprema i jednostavno se nema mogućnost nabave dugotrajnog i lijepog namještaja, nego se poseže za jeftinim proizvodima s jamstvom trajanja od godinu ili dvije. Mi tržištu možemo ponuditi iznimno dugotrajan namještaj izrađen u suradnji s dizajnerima i arhitektima, bilo da se radi o proizvodima iz našeg proizvodnog  programa ili onima koji su rađeni po mjeri i potrebi projekta.“, rekao nam je Drago Veselčić, vlasnik ERA grupe.

Najam namještaja moguće je ugovoriti od jedne do pet godina i nakon što protekne taj period, namještaj se može zadržati ili vratiti bez naknade. Najam se obračunava mjesečno ili tromjesečno i taj iznos, uvećan za PDV knjiži se direktno na trošak.

Ovo je odlična prilika jer nema hipoteke niti bankovnih zavrzlama, namještaj i oprema se otplaćuju iz poslovanja i nije potrebno ulagati sredstva nego ih se može prenamijeniti za daljnje poslovanje.

„ERA grupa je društveni poduzetnik i svojim poslovanjem nastoji pozitivno djelovati u tri segmenta: očuvanju okoliša, razvoju zajednice u kojoj posluje i promociji društvenog poduzetništva“, pojasnili su nam ovi domaći proizvođači  namještaja. To znači da se namještaj i oprema mogu češće  mijenjati , a nema ni zaduženosti vidljive u bilanci.

Mjesečni najam namještaja za opremanje hotelske sobe je oko 65 eura što jasno pokazuje koliki benefit ostvaruju svi oni koji se odluče za ovakav vid nabave.

Buduća kretanja svih industrija biti će bazirana na proizvodima koji se mogu iznajmiti umjesto da se kupuju, što će značiti povratak kvalitetnim i dugotrajnim proizvodima i uštedi resursa. ERA je tim putem već krenula kroz omogućavanje najma namještaja poduzećima, obrtnicima i malim iznajmljivačima.

Više informacija o ovoj iznimnoj ponudi, možete dobiti na dizajn@era.com.hr

Ovaj članak omogućuje udruženje Hrvatski interijeri u okviru projekta „Poticanje razvoja održive proizvodnje namještaja za zelenu javnu nabavu“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.