Arhitektonske pustolovine

Konferencija

Arhitektonske pustolovine – Nova mjesta i investicije

Druga po redu Konferencija namijenjena arhitektima i dizajnerima interijera o održivoj gradnji i uređenju hotelskih i drugih turističkih objekata održava se u Rovinju 17. i 18. listopada 2019. godine. U dva dana Konferencije, sudionici će imati priliku upoznati svjetski poznate arhitekte i stručnjake koji će im prenijeti svoja iskustva i oduševljenje stvaranja novih prostora.

Konferencija se održava u okviru najvećeg sajma u regiji posvećenog uređenju turističkih objekata, Design District, koji okuplja više od sto renomiranih brandova iz područja namještaja i opreme za unutrašnje i vanjske prostore. Adresa održavanja je kultno mjesto stvoreno za posebna događanja: prostor stare tvornice u srcu Rovinja.

 

Teme, ciljevi i predavači Konferencije

Teme su vezane uz održivo građenje i opremanje turističkih objekata, nove materijale i oblike, a poseban je naglasak stavljen na genijalne projekte koje publika možda neće vidjeti uživo jer je svakodnevne obveze drže daleko od njih. Velika imena arhitekture i dizajna pravi su izazov za struku jer  će imati prilike uživo čuti, iz prve ruke, o hrabrim i neobičnim arhitektonskim poduhvatima koji izlaze iz okvira i prkose općepoznatim zakonima, obilježjima i izričajima.

Cilj Konferencije je prenijeti auditorij na sva ona mjesta i u sva ona vremena u kojima neće imati prilike boraviti te potaknuti drukčije razmišljanje u projektiranju, razmišljanje koje jamči održivost i ljepotu prostora za čovjeka. Posebno zanimljivo će biti poslušati trendove u investicijama, pregled regionalnih potencijala u kojima se kroz kratko vrijeme očekuje iznimno povećanje gradnje.

Četvrtak, 17.10.

Frans Van Vuure
Nizozemska

www.unstudio.com

Merceddes-Benz Museum
Quatar Integrated Railway Project
Hardt Hyperloop

 

“Cultural sustainability, health and innovation in luxury hospitality: How to implement local qualities, international comfort and highly sensory experience in hotels and resorts from the Black Sea to the Yellow Sea.”

Aurel Aebi
Švicarska

www.atelier-oi.ch

Serpentine table for Louis Vuitton
Le Gemme for Bulgari
Hive for B & B Italia

 

“Transdisciplinary philosophie & holistic solutions for hospitality”

More value:
Sanja Kucan, dipl. ing.

www.era.com.hr

Chogogo resort, Caribien
Canopy by Hilton, Zagreb
Maris school

 

Eco labeling – choice for the new Standard

Croatia Presents:
Damir Novotny, dr. sc.

 

Nagrade „Ekonomski analitičar godine“ –2013., 2015. i 2017. godine

Katedra za menađment i marketing, Edward Bernays University college

Investments in region – challenges and opportunities

Petak, 18.10.

Stefano Paiocchi
Zaha Hadid Architects

www.zaha-hadid.com

Heydar Aliyev centar
MAXXI
BMW central building

“Design Driven Innovation”with particular focus on Hotel, Interiors and Innovative Design
“Code-structed Skins. Interdisciplinary Design Research – Fashion and Interior Architecture

Claudio Silvestrin
Claudio Silvestrin Architects

www.claudiosilvestrin.com

Museum of Contemporary Art, Torino
Kayne West loft
Giorgio Armani stores

The venerate nature or the venerate technology: this is the question.

Carlo Piemonte
Italian Chair District

www.italian-chair-district.it

„Contract system from Friuli Venezia Giulia – take a sit with nature“

Kada se na jednom mjestu okupi toliko poznatih imena i iskustava, toliko slavnih projekata i neprocjenjivih novih poznanstava događaju se „nova mjesta“ i inspiracije. Otkrivaju se nove investicije i dogovaraju poslovna partnerstva.

U želji da promovira komunikaciju, suradnju, svijet bez granica i nesputano stvaranje, Organizator, Hrvatski interijeri, udruga hrvatskih proizvođača namještaja, dovodi autoritete koji se svi redom nalaze u Zlatnoj knjizi sto najvećih svjetskih arhitekata i dizajnera. Osim toga, renomirani predavači spremni podijeliti svoja iskustvena znanja sa slušateljima, potpuno su predani svojim poslovima i na najbolji mogući način svjedoče o onom o čemu govore: o trendovima koje se mora imati snage nametnuti, o hrabrosti i pronicljivosti. Više od edukacije. Više od druženja. Više od pustolovine. Rovinj, rujan, 2019., stara tvornica. Čekamo Vas!

Prijavite se i na vrijeme osigurajte svoje mjesto na Konferenciji, za nova mjesta i iskustva, ponesite sjećanja, prikupite dragocjene informacije u dva dana.

PREUZMITE OVDJE

Važni datumi:

Rane prijave i povoljnije cijene: do 5.10.2019.
Prijave na Konferenciju se primaju do: 15.10.2019.
Organizirani polasci  autobusima iz Zagreba i Ljubljane: 16. i 17.10.2019.
Datumi Konferencije: 17. i 18.10. 2019.

Copyright 2018 Design District. Design & development Paper & Pixel